חינוך
חינוך
תכנית גישור במערכת החינוכית משפרת את האקלים הבית-ספרי ומקנה לתלמידים ולצוות החינוכי יכולות ומיומנויות לפתרון קונפליקטים, תוך מימוש ערכים חברתיים כמו דמוקרטיה, כבוד הדדי, סובלנות והידברות.
מגשרות מרכז הגישור, ליאת דור, רויטל חמי זינימן ודורית קראוס שחר, אשר עוסקות גם בהוראה, העבירו לבתי הספר היסודיים בגבעתיים קורסי מיומנויות גישור והקניית שפה מכבדת וקורס נאמני גישור, בו מקבלים התלמידים כלים כיצד ליישב סכסוכים במרחב הבית ספרי, וזאת בתיאום עם צרכי בית הספר.
נושא האלימות והבריונות ברשת הוא חלק בלתי נפרד מיישוב סכסוכים, בשיתוף פעולה עם "מסכימים" מעבירות מגשרות המרכז שיעורים על פי פלטפורמת agree on line, המוכרת במשרד החינוך בהנחיית ד"ר רחלי אשוול, כיצד לפתור סכסוכים במרחב הדיגיטלי.
לאחר 4 שנים בהם העביר מרכז הגישור שיעורי גישור בבתי הספר, פיתחנו, בשיתוף עם מנהל החינוך ויחידת ההתנדבות, מודל בין דורי להקמת יחידות גישור בבתי הספר היסודיים בגבעתיים. מתנדבי "ידיד לחינוך" עברו הכשרה בגישור בחינוך במרכז הגישור. במקביל, בכל בית ספר יסודי הוקמה קבוצה של כ-20 תלמידי כיתות ה'-ז' כ"נאמני גישור". המתנדבים ילוו את נאמני הגישור בבית הספר במהלך כל שנת הלימודים ויסייעו להם לפתור סכסוכים בדרך מכבדת ובשיתוף פעולה. בתי הספר מקיימים אירועי חשיפה של יחידת הגישור הבית ספרית וקבוצת נאמני הגישור מקבלים תעודה ווסט שישמש אותם כנאמני גישור בהפסקות.